תהליכי פיטורים – מה העובד צריך לדעת?

תוכן עניינים

פיטורין הם תמיד מעמד לא נעים ולעיתים אפילו מעורר פחד או חשש. חשוב לדעת שעם ניהול נכון וחכם של האירוע, תוך כדי דאגה לכל הזכויות שלך, תוכל לעבור את הטלטלה הזו בשלום ולצאת לדרך חדשה. חשוב להסתכל על פיטורין גם בתור הזדמנות לצמוח אך לשם כך יש לעמוד על קרקע בטוחה.

אם תהיה מודע לכל הזכויות ולכל מה שחשוב לדעת במצב של פיטורין תוכל לייצר לעצמך יציבות לקראת חיפוש המשרה הבאה שלך. לכן, ריכזנו עבורך את כל מה שחשוב לדעת על תהליכי פיטורין. מאמר זה נכתב כדי לעזור לך לקחת נשימה עמוקה ולהתחיל את התהליך ממקום מלא ידע ובטוח. קדימה מתחילים!

 

פיצויי פיטורים

אם עבדת שנה אחת לפחות אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, אתה זכאי לפיצויי פיטורים. בעניין הזה אין שיקול למעסיק. אם עבדת במקום מסוים שנה או יותר, המעסיק מחיוב לתת לך פיצויים. הפיצויים מחושבים על פי המשכורת האחרונה שלך ושנות העבודה שלך אצל המעסיק.

אם נתקלת בבעיה מול המעסיק בנושא הזה חשוב לקחת ייעוץ משפטי לעובדים על מנת שתוודא שתקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לך. במקרה בו אתה זקוק לייעוץ פנה לעורך דין מעולה בעל ניסיון ומוניטין מעולה. חשוב כמובן שעורך הדין יהיה בעל התמחות בדיני עבודה.

 

הודעה מוקדמת

המעסיק חייב להודיע לך מראש על הפיטורים. משך ההודעה המוקדמת תלוי בוותק שלך. וגם כאן חשוב להתייעץ עם איש מקצוע הבקיא בחוק. אחרי שנה, מחויב המעסיק להודיע לפחות חודש מראש, אך יכול להיות שבחוזה ההעסקה מצוין משהו אחר. אם המעסיק מעדיף לסיים את העבודה מיידית, הוא חייב לשלם לך שכר עבור התקופה של ההודעה המוקדמת, עד שזו מגיעה לסיומה.

 

 שימוע

חשוב מאד לדעת שכל מעסיק חייב לערוך שימוע לפני הפיטורים, שבו תוכל להשמיע את טענותיך. לפני השימוע מחויב המעסיק לזמן אותך ההזמנה לשימוע. ההזמנה לשימוע צריכה להיות בכתב ולכלול את סיבת הפיטורים, בצורה מפורטת שתאפשר לך להתכונן לשימוע.

 

פדיון ימי חופשה וימי מחלה

עליך לבדוק את מצב ימי החופש וימי המחלה כי יכול להיות שאתה זכאי לתשלום עבורם. עליך להבין מה כתוב בחוזה או בהסכמים הקיבוציים. תשלום עבור ימי מחלה וימי חופשה שלא נוצלו תלוי בתנאים הספציפיים של חוזה העבודה או בהסכמים קיבוציים אם קיימים.

 

דמי אבטלה

לפי החוק, ברוב המצבים, עובדים שפוטרו זכאים לדמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי.על מנת לקבל דמי אבטלה עליך להירשם בשירות התעסוקה ולעמוד בתנאי הזכאות. לסיכום, הכר את הזכויות שלך ודע איך לפעול, נסה לפעול בצורה רגועה.

אם יש לך ספקות לגבי זכויותיך או אם אתה מרגיש שהפיטורים אינם מוצדקים, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי. גם אם יש לך תחושה שאתה לא מקבל את מלוא הפיצויים הנדרשים, פנה ליעוץ משפטי על מנת לוודא שאתה מקבל את כל הכסף המגיע לך לפי חוק. כל אלה יעזרו לך לעמוד על הרגליים בתקופת חיפוש העבודה. בהצלחה!

עורך דין חדור מטרה
התייעצו עם עורך דין

עולם המשפט הוא לא מקום שכדאי להיכנס אליו ללא אוטוריטה מקצועית. התחום המשפטי הוא לרוב מסובך ומורכב, ולכן יש להיעזר בדמות המשפטית המתאימה. לקבלת סיוע משפטי והעצה הנכונה ביותר – השאירו פרטים עכשיו!

מידע נוסף
פיטורים סמוך לפרישה

פיטורים לעולם יהיו מאורע לא נעים אך לעיתים עיתוי לא מוצלח עלול להפוך את החוויה לקשה במיוחד. אחד התרחישים המצערים הם פיטורים סמוכים לגיל הפרישה.

מהן השעות הנוספות?

כאשר עובדים נדרשים לעבוד יותר ממסגרת השעות הקבועה להם, הם זכאים לתוספת תשלום שנעה החל מעשרים וחמישה אחוזים יותר ומגיע עד לחמישים אחוזי תוספת (!).

דיני עבודה – מדריך משפטי לעובד

במידה ונתקלתם בבעיה משפטית במקום עבודתכם, או שהמעסיק שלכם מונע מכם לקבל זכויות שמגיעות לכם לפי חוק או לפי חוזה העבודה – יש לאן לפנות

מי עלול לחוות אפליה בעבודה?

אמנם הסיבה המרכזית למציאת העבודה היא לרוב על מנת לקבל משכורת – אך כל עובד שמועסק במקום עבודה כלשהו מצפה לסביבת עבודה טובה ונעימה, או

תביעת אובדן כושר עבודה – מה היא?

כאשר אדם מאבד את יכולתו המלאה או החלקית לעבוד כתוצאה ממחלת מקצוע או תאונה הוא רשאי לתבוע את הביטוח הלאומי והביטוח הפרטי עבור אובדן כושר