אמנם זו לא סיטואציה נעימה במיוחד, אך גם גירושין מתרחשים בין זוגות רבים. למעשה, על פי הסטטיסטיקה, למעלה משליש מהזוגות הנשואים בסופו של דבר יאלצו להתמודד עם סוגיית המזונות. אז מה אומר החוק לגבי תשלום דמי מזונות לאחר גירושין?
אם אתם ניצבים לפני סיטואציה זו של גירושין, כדאי תמיד לזכור שהדרך המומלצת לקביעת דמי מזונות היא מחוץ לכותלי בית המשפט. מה ז"א? במילים אחרות, אם תבחרו ללכת למגשר או לקבוע את דמי תשלום המזונות ביניכם (תוכלו גם לפתוח חשבון משותף בבנק עבור כך), רוב הסיכויים שההליך יהיה הוגן יותר. אם טובת ילדיכם תישמר לנוכח ההסכם שסיכמתם ביניכם, רוב הסיכויים שבית המשפט יאשר את המסוכם. אז מה הם דמי המזונות המקובלים לתשלום? נכון להיום, לא קיימת תשובה אחת חד משמעית עבור שאלה זו. יש צורך לקחת בחשבון מרכיבים רבים ופרמטרים הקובעים את גובה דמי המזונות, בצמוד ליכולות הכלכליות של בני הזוג.
עורכי דין גירושין מומלצים
בין אם מדברים על צדו של בן הזוג בגירושין או על צדה של האישה, יש צורך להסתייע בשירותי עורך דין גירושין מומלץ. עו"ד גירושין משקלל את כל הנתונים השונים שיש לקחת בחשבון, ומנסה למצוא עבורכם את דרך המלך. בין אם דנים בתיק הגירושין בבית דין רבני או בבית המשפט למשפחה, פסק הדין ישתנה בהתאם לנתונים שעורך הדין שלכם יציג, כמובן.
פסק הדין אמנם ישתנה בהתאם למלאכתו של עורך דין גירושין, אך זהו אינו הפרמטר היחיד שיש לקחת בחשבון. גם עמדתו האישית של השופט או השופטת, תהווה משקל משמעותי בפסיקת הדין. יש לשים לב כי במקרים מסוימים, הנטל הכלכלי אפילו יהיה כפול ומכופל (בעיקר על האב). בימים בהם מקובל מאוד לנהל משמורת משותפת, האב בדרך כלל ישלם על הוצאות השהות של הילדים בזמן השהייה אצלו בבית, אך גם ישלם דמי מזונות. אין ספק כי יש צורך להסתייע בשירותי עורך דין גירושין מקצועי, וזאת בכדי למצוא את הפשרה הנכונה ביותר לכלל המשפחה.
כמה משלמים מזונות?
אם בעבר נקבע כי צרכיו הבסיסיים של ילד עומדים על סך של 1,150 ₪ בלבד (עד גיל 6), הרי שלתפיסה זו אין ממש אחיזה במציאות בימינו. כמובן שעל סכום של 1,150 ₪ – 1,500 ₪ יש להוסיף גם הוצאות חריגות, הוצאות ביגוד והנעלה ועוד. חכמים מאיתנו כבר אמרו שכאשר זוג מתגרש עם ילדים, האב עשוי להיות נידון לחיי עוני.
בכדי למנוע מצבים בהם נשללת ממכם האפשרות לחיות בכבוד, זכרו תמיד שקודם כל מומלץ לנסות ולפתור את סוגיית דמי המזונות ביניכם, בני הזוג. במידה ולא צלחה עבורכם דרך זו, שכרו עורכי דין מומלצים בלבד העוסקים בדיני מזונות וגירושין.