הצוותים הרפואיים שעובדים בבתי החולים והמרפאות השונות בישראל הם בשר ודם. כך שבעצם, אלה עלולים לבצע טעויות שעשויות להוביל לרשלנות רפואית. המדריך הנוכחי יתמקד ברשלנות מסוג זה שהובילה לשיתוק מוחין. קריאה של השורות הבאות בעיון, תגלה בפניכם את כל האינפורמציה בנושא, כדי שתוכלו לדעת מה עליכם לעשות במידה ומצאתם את עצמכם לוקחים חלק בסטטיסטיקה זו.
מה זה בכלל "שיתוק מוחין"?
נסביר תחילה כי שיתוק מוחין הוא מונח שמתאר מצבים כרוניים שונים שמשפיעים על התנועה של הגוף. התסמינים שצפויים לבוא לידי ביטוי בקרב מי שסובלים מהמחלה הם:
- בעיות בדיבור
- קושי בהנעה של הגפיים או שיתוק בגפיים
- בעיות בתפקוד של איברים פנימיים ועוד
חומרת הפגיעה משתנה מאדם אחד לאחר וזו מאובחנת בדרך כלל בשנים הראשונות לחיים. כלומר, כאשר ההורים שמים לב לעיכובים התפתחותיים אצל התינוק.
הקשר שבין שיתוק מוחין לרשלנות רפואית
שיתוק מוחין עשוי לבוא לידי ביטוי לאחר שבוצעה רשלנות רפואית מצד הצוותים הרפואיים ב – 3 מצבים עיקריים:
- במהלך ההיריון של האם
- בזמן הלידה
- במהלך החיים
נסביר שנשים בהיריון עשויות להידבק במחלות שונות (למשל דלקת קרום המוח ואדמת) שעלולות להוביל לפגיעה חמורה בעובר. אי בירור מעמיק לאחר מחלתה של האישה ההרה עשויה להוביל במקרים מסוימים לתביעת רשלנות רפואית שיתוק מוחין.
הגורמים שעשויים להוביל לשיתוק מוחין בקרב היילוד במהלך הלידה ולאחריה
זיהום שמתרחש במהלך הלידה הוא גורם מוכר שמוביל לא פעם לשיתוק מוחין בקרב תינוקות שרק הגיעו לאוויר העולם. תרחיש זה עשוי להתקיים בעת לידות טראומטיות שגרמו לפגיעה מוחית קשה ביילוד בעקבות חבלה כלשהי. נכון להיום, לא ניתן לרפא את מי שלוקים בשיתוק מוחין. כך שבעצם, הסובלים ממחלה זו צפויים להישאר נכים לאורך כל חייהם. ניתן להקל עליהם תוך הענקת טיפולים שמותאמים למגבלות הקיימות. זו ההזדמנות לציין שמדובר בטיפולים יקרים שיכולים להביא לשיפור משמעותי בתחומים הבאים:
- התחום המוטורי
- התחום הקוגניטיבי
- התחום השפתי
- התחום הרגשי
עלה חשד לרשלנות רפואית? פנו לעורך דין בהקדם!
אם קראתם את המדריך הנוכחי ועלה בכם חשד לכך שאירעה רשלנות רפואית במהלך הלידה, עליכם לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ליווי מקצועי מצד עורך דין שבקיא בתחום. שכן, זה יוכל לבדוק את התיק הרפואי ולבחון אם אכן יש עילה לתביעה. שימו לב – תוכלו לקבל פיצויים גבוהים במידה ויתגלה בהמשך כי אכן אירעה רשלנות מצד הצוותים הרפואיים. הפיצויים יאפשרו לכם לגדל את הילד או הילדה ללא חוסר.
לסיום
עד כאן כל המידע שחשוב להכיר אודות רשלנות רפואית שיתוק מוחין. בשלב זה אתם מכירים בתחום מקרוב, כך שעליכם רק לפנות לעורך דין מוסמך ולבקש את חוות דעתו, במידה ואתם סבורים כי אירעה לכם רשלנות שכזו. נאחל לכם כעת בשורות טובות ודרך צלחה.