אם גם אתם, כמו רוב האנשים, רגילים ללכת לרופא ואתם יוצאים מנקודת הנחה שהוא יודע מה הוא עושה וכי הוא יעשה למען בריאותכם את הטוב ביותר, אפשר להבין אתכם. הרופאים שלנו הרי למדו שנים רבות ולכן זה טבעי שנרגיש שהם אנשי מקצוע נהדרים. עם זאת, הרופאים גם הם בני אדם וככאלה הם עושים טעויות ואף מתנהגים בצורה רשלנית מידי פעם. הבעיה היא כמובן שכאשר רופא מתנהג כך המחיר שמשלם המטופל שלו עלול להיות גבוה מאוד ואף לעלות לו בחייו. כל המקרים הללו עונים לשם "רשלנות רפואית" וכדאי לדעת שבישראל של ימינו מוגשות הרבה מאוד תביעות בתחום הזה בכל שנה. לכן גם אתם יכולים להגיש תביעה כזאת במידה ואתם אכן חושבים שנפלתם קורבן לעוד מקרה מצער של רשלנות רפואית.
מאיפה מתחילים?
כמו כל תביעה אחרת שאתם רוצים להגיש, גם במקרה של תביעת רשלנות רפואית הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לחפש לכם עורך דין טוב. לא כל עורך דין שלמד את התחום הזה ושאולי עשה התמחות ברשלנות רפואית באמת יוכל לסייע לכם ולכן חשוב שתבררו אל מי אתם פונים. האם עוה"ד שלכם מנוסה? ממתי הוא עוסק בתחום הזה? כמה תביעות דומות הוא גם ניהל? ובעיקר – האם במקרים האחרים הוא יצא מנצח? אין שום סיבה להתפשר על המקצועיות של עוה"ד שלכם כי זה אחד מהדברים הכי חשובים שצריך לקחת בחשבון.
כמה גובים עוה"ד השונים שעוסקים בענף הזה?
כמובן שלכל עורך דין שעוסק ברשלנות רפואית יש את התעריפים שלו ולמען האמת, יש גם עורכי דין ששיטת גביית התשלום אצלם שונה לעומת אחרים. מה שבטוח זה שאם אתם רוצים לדעת לאיזו הוצאה כלכלית אתם נכנסים, אנחנו יכולים להבין אתכם, כי מה פתאום שתשלמו הון לעוה"ד? לכן כדאי לכם לבדוק את הדברים לעומק, לראות כמה תעלה לכם תביעה כזאת ואף לדבר גלויות על הנושא עם עוה"ד. זכרו שלא תמיד כאשר אתם משלמים מחירים גבוהים יותר זה גם מעיד משהו על הסיכויים שלכם לזכות בתביעה. לכן לא תמיד זו חובה לשלם סכום גבוה רק כי עוה"ד שלכם מרשה לעצמו לגבות מכם את הסכומים הללו. מה שבטוח זה שבסופו של דבר, אם תנצחו במשפט, תרגישו שעשיתם את הדבר הנכון ואין ספק שלא תצטערו על כך. רשלנות רפואית זה לא משהו שאפשר לעבור עליו לסדר היום וכדאי להגיב כמה שיותר מהר בדרכים המקובלות שקיימות היום.